Entradeta

Rescato les anotacions del sant Facebook que fa dos anys utilitzo i em decideixo a crear un bloc, i de passada aprendre com va això perquè no en tinc ni idea!!!

Altra cosa a dir-vos és que, com d'inici és un rescat de Face i no domino els blocs, l'ordre de lectura dels llibres és una mica desgavell però a cada anotació hi ha el mes i l'any en què vaig llegir-me'l. A partir d'ara l'ordre serà més rigorós.

I, per acabar, que us convidi a fer comentaris mai serà sinònim de donar permís ningú de malmetre; en altres paraules, les crítiques, constructives!!!

diumenge, 15 de maig del 2016

11 RAONS PER NO ANAR A DORMIR, Eva Bussalleu


El primer llibre que s'edita de l'autora, és molt curt, de contes breus. És cert que l'estil és fresc, ràpid i sorprenent; i li agraeixo el llenguatge amb què narra, d'aquells que, de tant en tant, t'obliguen a agafar el diccionari. També convida a fer treballar més la imaginació, com els passa gairebé a tots els protagonistes del relats. No és literatura grollera ni d'escenes abastament descriptives de coits impossibles. Són sobretot preliminars que, més endavant, podran passar a l'acció.

AFICIÓ
A la protagonista li agrada prendre prestada la roba interior d'home que troba als balcons; el motiu, imaginar-se com són els propietaris. A vegades l'encerta i d'altres no. Com una premonició, un dia enganxa un home que fa el mateix i, desmesuradament, se li llança al damunt. Les seves prediccions seran encertades i ho aprofitaran d'allò més bé.

FAVOR MUTU
Un noi, lleig, amb sobrepès i acne, veu Silvye en un bar i se'n pregna. Hi torna expressament i els amics li llencen els trastos però li caurà en gràcia ell. El contrapunt entre tots dos serà que ella és anorgàsmica i ell ejaculador precoç.

LA FONT
Dos adolescents veïns de poble, la Violant, molt naïf, i l'Otger, un noi fortot, mamen del raig fresc de la jovialitat. Quan ella va a la font per agafar-ne aigua, ell la segueix i se n'afartaran vora la font.

LA SARDANA
En una colla sardanista un noi s'enamora d'una companya i ella pren la iniciativa fent-li l'amor. A partir d'aleshores, ella no li farà cas però quan la veu amb algú altre, ella el frenarà confessant que el necessitava per deixar de ser verge i prou. Des d'aleshores a ell no li agradarà mai més la sardana.

PRÀCTIQUES D'EMPRESA
El somni d'alguns estudiants quan han de fer pràctiques, trobar-se la profe i la becària al laboratori fent un duo. Tindrà sort i el convidaran.

SCRABBLE
Un sopar de parelles, on barregen ratafia i Scrabble, acaba en un joc d'intercanvi de parelles. Tanmateix, la consolidació de la parella i la cordialitat mostrada per tos mantenen viva l'espelma.

ÒPTICA
La protagonista acompanya la Gemma a fer-se unes ulleres. Per entretenir-se, mentrestant, s'emprova de diferents i tot el que veu és gent despullada i practicant sexe. Com és mestre, i pot confiscar les ulleres de sol als alumnes, la seva passió secreta tindrà continuïtat.

CEBA
El protagonista, practicant d'onanisme, decideix que ha de passar a l'acció. Després d'una nit de copes amb un amic, marxarà amb una noia cap a casa. Arribar fins a la fi, li representarà el fet d'anar traient capes i ensumar alè de ceba. Però res de tot això aturarà el desig irrefrenable!

COL·LECCIONISTA
Un petit secret de parella viatjadora internacionalment, acostumen a acumular consoladors de formes i funcions diverses; també els en posen nom. Ella els utilitza com a grans aliats a l'hora de mantenir-se serena en els negocis i, ell, com a voyeur a qui agrada rematar la feina.

LA BOTIGA DE FRUITES I VERDURES
La botiga és, per força, el punt d'unió de dos amants en els preliminars d'una bona tarda de sexe. Com són capaços de sintonitzar amb metàfores entre hortalisses i sexe.

L'EXCURSIÓ
Un relat en prosa que sembla poesia, mentre descriu com un home fa ruta pel cos d'una dona fins que el piquet s'endinsa dins la cova.


I fins aquí els 11 relats que esperem no siguin únics i que l'Eva torni a poder-nos delectar amb uns quants més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada