Entradeta

Rescato les anotacions del sant Facebook que fa dos anys utilitzo i em decideixo a crear un bloc, i de passada aprendre com va això perquè no en tinc ni idea!!!

Altra cosa a dir-vos és que, com d'inici és un rescat de Face i no domino els blocs, l'ordre de lectura dels llibres és una mica desgavell però a cada anotació hi ha el mes i l'any en què vaig llegir-me'l. A partir d'ara l'ordre serà més rigorós.

I, per acabar, que us convidi a fer comentaris mai serà sinònim de donar permís ningú de malmetre; en altres paraules, les crítiques, constructives!!!

dijous, 14 de maig del 2015

L'ART DE L'ASSASSÍ, Mari Jungstedt



Aquesta és la 4a novel·la de l'autora. Vaig llegir-me'n les tres primeres i em van enganxar. Pensava que s'havia quedat en trilogia però sembla que li ha agafat el gust i ja en té un parell més; així que va per llarg.

Els comentaris de les tres primeres, St. Facebook, me les va volatilitzar (motiu pel qual m'he decidit a fer el bloc i no a continuar les anotacions de Face). Així que no podré recopilar el que havia llegit i per molta memòria que faci, o molta contraportada que llegeixi, no refresco.

En tota la sèrie de novel·les, l'inspector Anders Knutas és el protagonista i, en aquest cas, serà l'encarregat d'esbrinar qui ha mort un dels marxants d'art més coneguts de la ciutat, Visby, capital de l'illa de Gotland, a tocar de Suècia.

Tot el cas gairebé s'estira dos mesos, i un terç del temps s'estan en punt mort, descobrint misteris i relacions amb quadres i autors, fent voltes un pèl inútils. No són capaços de trobar la relació entre la mort de l'Egon Wallin, la seva tendència sexual i el robatori d'algunes obres d'art. Però, en realitat, tot té a veure amb el greuge sofert per algú que creu que no obté a la vida allò que hauria d'haver obtingut per lligams familiars mai reconeguts i del tot desconeguts per als implicats.

El primer mort és una víctima d'assassinat (amb secrets i decisions preses que afectarien el seu entorn familiar i laboral), el segon, Hugo Malmberg, també l'és (però els seus secrets més aviat giren entorn de les seves perversions). Tanmateix quan hom pensa que al tercer, Erik Mattson, el sacrificaran en relació als assassinats, i que, en conseqüència, es trencarà tota la lògica policial, plas!, es desquadra tot plegat. Es descobreix que la motivació del desgavell seran traumes mai superats.

Amb en Knutas treballen, entre d'altres, la Jacobsson, en Kihlgård, en Mittberg, però a banda de la policia, hi ha els periodistes que sempre ronden i prenen prou rellevància, en Johan Berg, la Pia Lilja, en Max Grenfors i altres col·laboradors.

En aquesta entrega, en Berg coincideix amb les investigacions policials i se'ls avançarà tant que farà emprenyar profundament l'assassí que li segrestarà la filla, carregant-se la seva futura vida matrimonial i paterno-filial. D'aquesta manera, l'autora deixa totalment obert l'esdevenir de la història del corresponsal. 

I, conte contat, conte explicat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada