Entradeta

Rescato les anotacions del sant Facebook que fa dos anys utilitzo i em decideixo a crear un bloc, i de passada aprendre com va això perquè no en tinc ni idea!!!

Altra cosa a dir-vos és que, com d'inici és un rescat de Face i no domino els blocs, l'ordre de lectura dels llibres és una mica desgavell però a cada anotació hi ha el mes i l'any en què vaig llegir-me'l. A partir d'ara l'ordre serà més rigorós.

I, per acabar, que us convidi a fer comentaris mai serà sinònim de donar permís ningú de malmetre; en altres paraules, les crítiques, constructives!!!

divendres, 19 de setembre del 2014

CARTAS DE LA MONJA PORTUGUESA, M. Alcoforado

(GENER 2014) Un regalet d'enguany! Relat curt d'il·lustracions molt suggerents de Mariana, una monja de convent, que manté una relació d'aquelles íntimes amb un gentilhome francés al s. XVII.

Un comte famós pels seus enamoriscaments i que, previsiblement, no fa cas de cap de les súpliques d'aquesta dona que li reclama, li prega, que la faci la seva única amant.

Les cartes, en són cinc, mostren la graduació de la desesperació d'aquesta; de més a menys, fins que finalment la indiferència del seu suposat home la convenç que no paga la pena continuar insistint i que és més important que miri de curar-se les ferides de l'ànima.

"Pero, al final, he salido de este encantamiento. Vos me habéis proporcionado grandes socorros, y confieso que tenía gran necesidad de ellos"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada